Hvorfor Poly-Wood ?

Upcycling & bæredygtighed

Upcycling:

En genbrugsprocess, hvor et materiale af ringe eller ingen værdi, spildprodukter, affald, omdannes til et nyt og værdifuldt  råmateriale.

Vores møbler

PolyWood® designer og fremstiller tidløse og klassiske havemøbler. Det som gør vores møbler specielle er vores berømte »mælkedunktømmer«. PolyWoods massive plastiktømmer er fremstillet af HDPE som er fuldstændig modstandsdygtig over for vind og vejr, regn, sne, saltvand, sol og frost. Materialet fremstår samtidig med en utrolig flot finish, -behagelig både for øjet og ved kontakt. Montagen er foretaget med rustfri stål for at gøre den høje holdbarhed fuldkommen. Ingen vedligeholdelse og møblerne kan stå ude hele året.

Tømmer af mælkedunke

Råmaterialet HDPE er udvundet af plastaffald fra fødevareindustrien, først og fremmest mælkedunke, som efter en renseprocess, indfarvning og UV-beskyttelse, bliver presset til massive trælignende planker. Netop den tidligere anvendelse til fødevarer er yderligere medvirkende til at garantere renheden, at materialet er uden PVC og andre giftige eller allergifremkaldende komponenter.
HDPE produkter har helt unikke egenskaber:
resistente over for ætsende forbindelser, olier og brændstoffer, angribes ikke af insekter og svamp og modstår alle miljømæssige påvirkninger. Materialet optager ikke fugt og rådner, revner eller splintrer derfor ikke. Egentlig vedligehold er da heller ikke nødvendig: ingen slibning, maling, oliering. Snavs fjernes blot med vand og sæbe. 
HDPE plast kan i pricippet genbruges i det uendelige...

 

 

Historien om Poly-Wood®


Hvad sker med de millioner af mælkedunke, som er blevet genbrugt i årenes løb?
I en garage i det nordlige Indiana i USA tager en revolutionerende idé form i 1990.
Et par gymnasiekammerater havde bemærket den meget høje holdbarhed i plastik og dets evne til at modstå vind og vejr. Dette måtte være det ultimative materiale til forkellige udendørs formål, og efter en forsøgsrække lykkedes det dem at fremstille »tømmer« ved ekstrudering af udtjente genbrugsmælkedunke, som ellers var på vej til destruktion. Dette tømmer kunne så efterfølgende anvendes som materiale til design og fabrikation af have- og udemøbler med helt exceptionel holdbarhed og ingen vedligeholdelse.

Firmaet PolyWood Inc. var således en realitet, og firmaet er i dag verdensførende inden for produktion af luksusmøbler til udendørs brug, fremstillet i det sympatiske plastiktømmer udvundet af genbrugsplast.

Det holdbare materiale har også fundet oplagt anvendelse til andre formål bl.a. som terrassebelægning, som dæksbelægning ved lysthavneanlæg, gangbroer og naturstier, legepladser m.v.