FAQ

Hvad er Poly-Wood? Poly-Wood er et tømmerlignende materiale som er produceret af genvunden HDPE plast, i vores tilfælde primært fra genbrugte amerikanske mælkeflasker. Som tidligere fødevareemballage naturligvis PVC-fri. Fordelene ved dette materiale kontra traditionel hårdttræ er utallige og materialet finder anvendelse i flere og flere andre sammenhænge, hvor stor modstandskraft er nødvendig fx. kajanlæg og badebroer, dæksbelægninger, gangbroer, legepladser osv.

Hvad er HDPE plast?  HDPE plast står for High Density Polyethylen, som er en ekstrem holdbar plast der kan genbruges nærmest uendeligt. HDPE er iøvrigt en af de eneste plastsorter, som er frikendt for at afgive skadelige stoffer.

Er Poly-Wood kun farvet på overfladen?   Nej, Polywood er gennemfarvet, så materialet er ikke sart over for slag og ridser.

Kan Poly-Wood males?  At overmale eksisterende farve er ikke anbefalelsesværdigt, da materialet er resistent overfor stort set alle ydre påvirkninger, herunder kemiske.

Hvad vejer Poly-Wood?  Vægten af Poly-Wood svarer til vægten af andre hårdtræ-produkter. Lænestole omkring 20 kg hvorfor man ikke behøver bekymre sig om endda temmelig hård vind: møblerne skal nok blive stående...

Er det UV-beskyttet?  Ja, Poly-Wood er indfarvet med UV-sikre pigmenter, som reducerer falmningsprocessen betragteligt. Ved de livlige »Vibrant Colours« bør disse anvisninger følges ( klik her )

Hvordan rengør man Poly-Wood?
  Ganske simpelt med vand og sæbe. Til grovere rengøring for fjernelse af algebelægning anbefales tilgængelige anerkendte plastrensemidler.

Kan man rense med højtryksrenser?  Den regelmæssige rengøring kan med fordel foretages med højtryksrenser, dog ikke med højere tryk end 1,5 psi, som svarer til tryk ved bilvask.

Hvad er fittings og skuer lavet af?  Der anvendes udelukkende rustfri stål, som yderligere er Xylan-coated.

Kan Poly-Wood tåle varme?  Poly-Wood tåler uden problemer stærk solskin og høje temperaturer. Som ved alle andre overflader, skal direkte kontakt med varme emner som gryder og pander undgås. Samme med fyrfadslys, olielamper og anden åben ild og gløder. 

Hvordan leveres møblerne?  Af forsendelsesmæssige hensyn leveres møblerne usamlet, men i et minimum af dele. Samling vil max. tage 30 min og behørig samleanvisning og specialværktøj medfølger.

Hvad er Poly-Wood hynder og puder lavet af?  Poly-Woods hyndeserie er alle fabrikeret af high-end produkter fra Sunbrella®.